Federatie Keuring 2019

Landelijke FAWBG wijn, likeur en bierkeuring 2019

Beste mensen,

 

Voor de derde keer in zijn nieuwe opzet, zijn afgelopen zaterdag 11 mei 2019 de jaarlijkse Federatie keuringen gehouden in Oss. Nieuw dit jaar is de herinvoering van de bierkeuring die om onduidelijke redenen van de keuringsagenda was verdwenen. Dankzij Peter Majoor is binnen de Federatie de bierpoot nieuw leven ingeblazen en heeft geresulteerd in herinvoering van de bierkeuring binnen de FAWBG. Er zijn dit jaar 19 bieren 17 likeuren en 56 wijnen ter keuring aangeboden. De bieren even niet meegerekend een stijging van 10 % t.o.v. vorig jaar. Voor de organisatie en het bestuur een goed gevoel.

De keuringen zijn verricht door 4 wijn- , 3 likeur- en 2 bierkeurmeesters. De ingebrachte producten waren volgens de keurmeesters van een zeer goede kwaliteit met als opmerkingen dat er bij de wijnen slechts een enkeling minder goed was, één wijn niet helder en één wijn in de verkeerde klasse was ingeleverd. De likeuren waren wat aan de zoete kant en de bieren boven verwachting van de keurmeesters, dus gewoon goed. Met dank aan allen die de moeite genomen hebben hun flessen in te schrijven en ter keuring aan te bieden.

De dag is in een aangename, gemoedelijke en ontspannen sfeer verlopen met een goede verzorging vanuit het zalencentrum in Oss en de medewerking van alle vrijwilligers.

Helaas hebben Ruud en Trudie Hoogstrate laten weten met de verdere organisatie van de landelijke keuringsdag te gaan stoppen en graag het stokje te willen overdragen. Binnen het bestuur gaan we aan de slag met de verdere organisatie en bedanken Trudie en Ruud hartelijk voor de wijze waarop ze bereid zijn geweest om samen met Bram Groot,  Jos koster en het Federatiebestuur de landelijke keuringen weer op te starten en op de kaart te zetten.

Na afloop werden exact op de geplande tijd van 17.00 uur tijdens een prettig samenzijn de prijzen uitgereikt en ging iedereen met een tevreden gevoel rond 18.00 uur huiswaarts.

Nogmaals allen hartelijk bedankt en graag tot volgend jaar.                                                        Namens het bestuur Wim Mulder.

 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op federatiekeuringen.fawbg.nl