PaulS_2197

Aanvraag keurmeester(s)

Onder het tabblad “Keuringen” treft u de keuze; Aanvraag Keurmeester. Een online formulier voor het aanvragen van keurmeesters. Voor rechtstreeks contact kunt u mailen naar Diny van der Graaff ( keurmeesters@fawbg.nl )

De FAWBG zorgt voor de uitzending van wijn- en likeurkeurmeesters. De kosten hiervoor bedragen voor alle Nederlandse gilden €25,- per keurmeester, exclusief eventuele reiskosten. Voor de bierkeurmeesters bemiddeld de FAWBG met het Bierkeurmeesters Gilde. De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

Twee keurmeesters keuren samen maximaal 25 flessen. Het organiserende gilde dient vooraf aan de keuring duidelijk aan te geven hoeveel en welke soorten wijn gekeurd dienen te worden.

Voor een goede en rustige verloop van de keuring(en) dienen de keurmeesters te beschikken over een afzonderlijke, goed verlichte en geventileerde ruimte voorzien van voldoende tafels en stoelen. 

Voorts dient er een mogelijkheid aanwezig te zijn om de glazen te spoelen en voldoende stokbrood om te smaak te neutraliseren. naar