Corona Update

Oktober 2020

Één ding mag duidelijk zijn voor 2020. Corona heeft en houdt ons in haar macht. Met name de vele slachtoffers die dit virus gemaakt heeft, zal ons altijd bij blijven. Wij zullen en moeten de controle krijgen over dit virus. Tot die tijd is het roeien met de riemen die wij hebben en vooral creatief maar ook waakzaam zijn. 

Laten wij hopen dat er snel een remedie gevonden wordt maar waarschijnlijk moeten wij de komende tijd nog even zoeken naar creatieve mogelijkheden. Gelukkig hebben wij in Nederland een goed en snel werkend internet. Vrijwel ieder huishouden heeft wel een computer, laptop, tablet en zeker wel een smartphone in huis. Het maakt onze wereld een stukje kleiner en in de huidige tijd ook een stukje sociaal mobieler. Het vervangt zeker niet een fysiek contact maar zorgt er wel voor dat wij ons niet af hoeven te zonderen van de buitenwereld.

Voor de meeste van ons zal ook de maandelijkse gildeavonden totaal vervallen zijn. Logisch. Veiligheid en gezond verstand staat voorop. Toch is het mogelijk om vrijwel zonder verstand van netwerken of programmeertaal een verbinding met elkaar op te zetten en alsnog een gezellige gildeavond te organiseren. Denk hierbij ook aan de aankomende algemene ledenvergaderingen die ons de komende tijd te wachten staan. Handige tools hiervoor zijn bijvoorbeeld ZOOM en/of Skype. Beide programma’s zijn gratis en bieden vele mogelijkheden om vergaderingen, cursussen en meetings te organiseren. De FAWBG helpt zijn leden hierin graag verder. Neem contact met ons op om stap voor stap te kijken naar de mogelijkheden en oplossingen. Het bestuur van de FAWBG vergaderd bijvoorbeeld maandelijks online met Skype. 

Welke (digitale) activiteiten staan ons de komende maanden te wachten?

⇒ De FAWBG Federatiekeuringen. Aanmelden en inleveren kan nog tot 25 oktober 2020.
⇒ Bekendmaking winnaars van de Federatiekeuringen op 28 november op Corona-proof aangepaste wijze.
⇒ In oktober start de opleiding Likeurkeurmeester georganiseerd door Steven Scheffers (FAWBG).
⇒ Het Edes Wijn en Biergilde start in november met de eerste digitale brouwcursus. 5 avonden online theorie en 1 aangepaste
     zaterdag voor het praktijkgedeelte. Opgeven kan nog. Er zijn nog plaatsen beschikbaar
⇒ In januari 2021 start weer de cursus “Wijnkeurmeester” geheel georganiseerd door de Diny van der Graaff (FAWBG)

Ideeën of vragen?
Neem contact met ons op.