Beste wensen voor 2021

De beste wensen

Eerst en vooral, wens ik alle leden en familie een heel voorspoedig en gezond 2021.

Dat jullie het geluk mogen vinden in grote en kleine dingen, en dat het een jaar mag worden  waarin je rustig kunt genieten van de vele lekkere zelfgemaakte wijntjes, biertjes en/of likeurtjes.

Elk nieuw jaar geeft ruimte voor verandering, ondanks dat er vele momenten zijn die we herhalen. Daarbij denk ik aan de algemene ledenvergadering, de landelijke keuring en cursussen die vanuit de FAWBG gegeven kunnen worden. 

Het zal niemand verbazen dat de eerste verandering er één is waarop iedereen zit te wachten; en dat is dat 2021 een jaar zal zijn waarin ‘het nieuwe normaal’ weer ingewisseld wordt  voor het ‘normale normaal’. En waarin ons ‘kleine wereldje’ weer uit mag groeien tot de ‘oude vertrouwde grote ontmoetingsplaatsen’.

Uiteraard wensen wij dat de gildeleden elkaar spoedig mogen ontmoeten, maar tot die tijd zullen we het toch moeten doen met de elektronische snelweg.

Kort nadat de lock down vorig jaar inging plopten er allerlei initiatieven op om een gildeavond voortgang te geven via skype-, teams-, zoom- of andere vormen van online meeting. De initiatiefnemers deelden hun ideeën, en enkele daarvan werden overgenomen door collega-gilden. In de loop van de tijd nam het delen helaas af, langs deze weg wil ik vragen om jullie ideeën zo veel mogelijk te delen. Dit kan door ze te delen op Facebook, een bericht naar mij te sturen (zodat het via de FAWBG verspreid kan worden) of door het zelf naar collega-gilden te mailen. Zo wordt ‘ons kleine wereldje’ misschien toch weer een beetje groter.

De voorzitter