Opleiding tot federatie-likeurkeurmeester

Het aantal mensen dat in hun vrije tijd likeur vervaardigt, groeit snel.
Voor deze hobby is relatief weinig investering in ruimte en apparatuur nodig, waardoor het ook voor kleinbehuisden een aangenaam tijdverdrijf is, met vaak verbluffende resultaten.

Binnen de verenigingen van wijnmakers en bierbrouwers is er dan ook vaak een groep likeurmakers te vinden.

Natuurlijk is het belangrijk om elkaars producten te proeven en te beoordelen.
Naast de stimulerende opmerkingen van collega’s binnen de vereniging worden de adviezen van ervaren likeurmakers die ook als keurmeester hun sporen hebben verdiend van groot belang.

De federatie doet een oproep aan alle ervaren likeurmakers om de opleiding tot federatie-likeurkeurmeester te volgen.


Na de opleiding komen de likeurkeurmeesters 3 x per jaar bij elkaar om gezamenlijk hun kennis te verdiepen en hun bekwaamheden verder op te vijzelen.
Daarnaast worden zij meermaals gevraagd om bij een vereniging, eventueel samen met collega-keurmeesters, een keuring te verzorgen, en natuurlijk bij de jaarlijkse federatiekeuring.

De opleiding tot federatiekeurmeester kost slechts € 75,--.
Als cursusboek wordt gebruikt het boek ”Zelf Likeur Bereiden”, hèt standaardwerk van Ad Coumou, dat voor € 24,95 kan worden besteld bij Brouwland.

Voor verdere informatie over de opleiding tot likeurkeurmeester kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..